Алуминиеви парапети с хоризонтален пълнеж


Алуминият е вторият най-често използван материал в света. Той намира приложение в съвременното строителство и е в основата на здрави и масивни фасади, които освен всичко това изглеждат стилно и величествено. Този материал се употребява и тогава, когато се реставрират стари сгради. Поръчай онлайн сега!
Алуминиеви парапети с тръбен хоризонтален пълнеж се използват най-често за стълбищата. По принцип се правят с три хоризонтални тръби ф16, но техният брой не е точно фиксиран. Този модел не се препоръчва за помещения като външни тераси поради факта, че съществува реална опасност играещите деца да се покатерят по тръбите. Сред ключовите му предимства е и най-ниската цена – диапазонът започва от 70 лв.на линеен метър. Като при повечето модели парапети и тук има възможност за избор измежду много цветове – например бронз и много други. Подходящи са за стълбите на различни помещения като магазини, търговски центрове и пр.

Алуминиев парапет

За да бъдат парапетите надеждни и здрави, те трябва да бъдат изработени от подходящите за целта материали. Затова най-добрата опция са металите и по-специално алуминиев парапет. Алуминият е вторият най-често използван материал в света. Той намира приложение в съвременното строителство и е в основата на здрави и масивни фасади, които освен всичко това изглеждат стилно и величествено. Този материал се употребява и тогава, когато се реставрират стари сгради. Всички тези негови функции го правят качествен метал, еднакво подходящ за изработването на парапети или врати. Наред с всички свои останали предимства, алуминият е изключително издържлив и устойчив на непрекъснати или резки промени в атмосферните условия. Той изобщо не се деформира в резултат на проливни дъждове и бури или пък когато е нагрят от силната слънчева светлина. По отношение на поддръжката на парапети от алуминий, то такава се налага изключително рядко. Той може да функционира перфектно дълго време, като същевременно гарантира безопасно използване на стълбите.
В много домове монтирането на парапети цели единствено повече декорация и освежаване на интериора. В доста административни сгради обаче трябва да има такъв парапет, който да издържа на интензивни натоварвания. Ето защо алуминиевите са отново най-предпочитаните. Те са достатъчно надеждни и издържливи на натиска, който всеки оказва когато се подпира върху тях. Боята им не се олющва след продължителен период, което не може да се каже за дървените конструкции. Това е още една от многото причини, поради което алуминиев парапет е най-сигурният и надежден за всеки дом. Личната безопасност и здравето на околните стоят на първо място пред всичко останало, а с монтирането на такъв парапет те вече са надеждно защитени. В цветово отношение изборът е повече от презадоволителен. Допълнителното украсяване на парапета с елементи и геометрични композиции пък създава силно усещане за хармоничност, спокойствие и комфорт. Ако се съчетаят правилно, украсите могат коренно да променят домашната обстановка в положителна насока за кратко време. Алуминият е и най-добрият вариант за входни врати. Набезите на крадците се осуетяват най-вече благодарение на неговата мощна структура, която устоява както на силен натиск, така също и на одрасквания.
Жилищните сгради трябва да бъдат максимално обезопасени с оглед спокойствието на техните обитатели. Масивните входни врати са задължителен елемент в това отношение, но трябва да се мисли и за стълбите, които често са стари и захабени. Поради тази причина поставянето на парапет от алуминий е правилна стъпка, която веднага дава добри и положителни резултати. С такъв парапет слизането и изкачването става значително по-лесно, особено за възрастните и трудно подвижни хора. Той дава необходимата опора и сигурност, която е необходима за всяко стълбище. Малките деца също като възрастните се нуждаят от здрав и сигурен парапет. Нерядко те се опитват сами да слизат по стълбите, при което шансът да паднат и да се наранят е много голям. Ако обаче те се научат още от рано да използват парапета от алуминий, той ще бъде тяхната най-надеждна опора,която предлага качествена защита от контузии. Изработката на алуминиев парапет струва различно, но за сметка на това той има дълъг живот, достигащ често до 15 или 20 години.


Най-четено
  • Парапети за тераса

    Изработката на парапети за тераса е свързана в еднаква степен с осигуряването на безопасност и деко...

  • Стълбищни парапети

    Монтирането на стълбищни парапети се прави преди всичко с една основна цел – осигуряването на повеч...

  • Ковано желязо парапети

    Ковано желязо парапети са изключително подходящи за всеки дом. Те могат да бъдат монтирани на разли...

Къде се намираме

Поради невъзможността да обработим всички телефонни запитвания компетеннтно, се налага да помолим нашите клиенти: Моля, използвайте контактната форма! Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо!