Дървени парапети със стъкло


Съчетанието между стъкло и дърво нерядко стои в основата на създаването на висококачествени продукти, които дълго време красят дома и благоприятстват постоянния комфорт и уют. По отношение на поддръжката на комбинираните дървени и стъклени конструкции, тя е по-специфична и изисква редица грижи. Поръчай онлайн сега!

Основното предназначение на всички парапети е да осигурят максимално безопасно слизане и качване по стълбите. Също така благодарение на възможността за комбинации между различни материали се създават уникални интериорни или екстериорни решения, които играят ключова роля за пълноценното и качествено освежаване на дома или друго по вид помещение. И двата материала – стъкло и дърво – са уникални по характер и притежават голям брой положителни качества. Добре известно е, че дървеният материал е екологично чист и поради тази причина не замърсява околната среда, както и не застрашава човешкото здраве. Стъклото пък излъчва усещане за чистота и блясък, следователно се отразява положително на всяка сграда. Затова и дървени парапети със стъкло са чудесен избор за дома, независимо дали са поставени на външните и вътрешни стълби или пък на балкона. Където и да се монтират, тези парапети придават на дома коренно различен облик и съхраняват комфорта и уюта за продължителен период от време.

Дървените конструкции могат да бъдат изработени в различни цветове. Това в същата степен се отнася и за стъклото, което се боядисва в по-светли или съответно по-тъмни нюанси. Поради тази причина могат да се създадат уникални дървени парапети със стъкло. Те предразполагат към комфорт и уют, усещане за спокойствие и хармония. Те са необходими в редица сгради като хотели, ресторанти и търговски центрове. В съвременното строителство се прилагат множество иновативни технологии и похвати, които подобряват качеството на произвежданите продукти. В това число влизат и парапетите, те са жизнено необходими за всяко стълбище. Съчетанието между стъкло и дърво нерядко стои в основата на създаването на висококачествени продукти, които дълго време красят дома и благоприятстват постоянния комфорт и уют. По отношение на поддръжката на комбинираните дървени и стъклени конструкции, тя е по-специфична и изисква редица грижи. С времето лакът на дървото започва да се лющи, което до голяма степен се дължи на постоянното му излагане на климатични условия като силно слънце, проливен дъжд и пр. Всичко това неизбежно води до преждевременното му износване и захабяване. Стъклото също има нужда от лакиране, което спомага за това състоянието му да се запази за максимално дълъг времеви период.

Благодарение на технологичните си възможности за вътрешно оформление стъклото се използва активно в строителството и за декорация. Той е идеален материал за облагородяване на повърхности. При него липсват всякакви смущаващи съставки, които да му влияят по негативен начин. Такива например се срещат при някои сходни материали. Лакирането на стъкло се извършва с помощта на различни материали. Повърхността се подготвя за обработка по различен начин в зависимост от използваните поддържащи средства. При някои тя се обработва повече време с разтвора, за да се получат перфектни лакови слоеве на по-късен етап. В други случаи пък е достатъчно едно прецизно почистване. Дървени парапети със стъкло могат да се превърнат в практично решение за дома, защото с употребата на бои и лакове се създават решения, вписващи се добре навсякъде, независимо от специфичните особености на вътрешното и външно обзавеждане. Парапетите са универсален продукт, който оказва положително влияние върху освежаването на дома.


Най-четено
  • Парапети за тераса

    Изработката на парапети за тераса е свързана в еднаква степен с осигуряването на безопасност и деко...

  • Стълбищни парапети

    Монтирането на стълбищни парапети се прави преди всичко с една основна цел – осигуряването на повеч...

  • Ковано желязо парапети

    Ковано желязо парапети са изключително подходящи за всеки дом. Те могат да бъдат монтирани на разли...

Къде се намираме

Поради невъзможността да обработим всички телефонни запитвания компетеннтно, се налага да помолим нашите клиенти: Моля, използвайте контактната форма! Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо!