Дървени парапети


Дървен парапет с пана
Изборът на подходящия  и правилен парапет за дома е от изключително значение не само за комфор...
Дървени парапети със стъкло
Основното предназначение на всички парапети е да осигурят максимално безопасно слизане и качване по...
Дървени парапети комбинирани
Дървени парапети комбинирани са отлично и надеждно решение за всеки дом. Дървото е материал, който ...
Дървени парапети за стълби
Стълбите във всички видове сгради постоянно се използват от огромен брой хора. Ето защо монтираните...
Дървото е чудесен материал, който освен екологичната си чистота позволява изрисуването на разнообразни геометрични мотиви – например триъгълници или квадрати. Невероятният мирис, който излъчват дървените конструкции, винаги действат предразполагащо и отпускащо. Поръчай онлайн сега!

Дървени парапети намират широко приложение в много интериорни и екстериорни дизайни. Благодарение на екологичната чистота на дървото и неговата естественост този материал присъства в обзавеждането на голям брой различни по характер сгради и помещения. Материалът е подходящ не само за дограма и мебели, но също така и за производството на парапети. Те позволяват внасянето на повече свежест и уют и едновременно с това създават хармонична и комфортна домашна обстановка. Също така дървото може да бъде допълнително украсено и до обогатено с разнообразни декорации и орнаменти. По този начин дизайнерите имат възможност да проявят своите най-добри професионални черти и да превърнат всеки парапет в истинско произведение на изкуството. За да постигнат това, те използват разнообразни бои и лакове, които в по-малка или по-голяма степен отговарят на останалата част от вътрешното и външно обзавеждане. Често дори и да се получава известно разминаване, това създава стилност и елегантност, която се долавя още от пръв поглед. Именно благодарение на тези умения дизайнерите създават уникални решения в сферата на обзавеждането.

Дървени парапети са чудесен вариант и за балкона или верандата. И двете имат не малка роля за това къщата или съответно апартаментът да имат изискан и отличен вид. Чрез декоративните възможности на дървото и опциите за комбинация на цветове терасата и градината коренно променят своя облик и засияват с нова светлина. Дървото е чудесен материал, който освен екологичната си чистота позволява изрисуването на разнообразни геометрични мотиви – например триъгълници или квадрати. Невероятният мирис, който излъчват дървените конструкции, винаги действат предразполагащо и отпускащо. Поради тази причина много от дограмите на ресторантите и баровете са дървени. Това важи в не по-малка степен и за парапетите, които освен основното си предназначение да осигуряват безопасност и сигурност, също така трябва да са ненатрапчиви и да допринасят за пълнотата на комфорта и уюта. Като по-сериозни недостатъци на дървото могат да се посочат лесната запалимост, както и лющенето на лака с течение на времето. Последното е неизбежно, но при полагането на необходимите грижи и освежаването с бои и лакове рискът това да се случи намалява значително. Що се отнася до възможността да се запали, това става единствено при проявено невнимание и несъобразителност.

При изработването на парапети често се прибягва до различни комбинации между два материала – например стомана и стъкло. Дървените обаче изглеждат достатъчно естетични и стилни без да се комбинират с други материали, което е още една причина за тяхната практичност, многофункционалност и уникална характеристика. Независимо с каква цел се монтират дървени парапети и къде – на стълбите или на верандата, те винаги внасят свежест в дома и спомагат за създаването на повече комфорт и уют. Един качествен и надежден парапет трябва да съчетава двете основни предназначения на този тип приспособления – осигуряването на максимално повече сигурност и безопасност при ползване на стълбите и способността да декорира по свой собствен начин жилищния интериор или екстериор. Дървото е идеалният вариант, защото изпълнява всички тези изисквания и може да издържи достатъчно дълго, ако за него се полагат навреме необходимите грижи и процедури по поддържане. Парапетите от дърво красят балконите и стълбите на много хотели, ресторанти и сгради, което подчертава още повече техните положителни характеристики.


Най-четено
  • Парапети за тераса

    Изработката на парапети за тераса е свързана в еднаква степен с осигуряването на безопасност и деко...

  • Стълбищни парапети

    Монтирането на стълбищни парапети се прави преди всичко с една основна цел – осигуряването на повеч...

  • Ковано желязо парапети

    Ковано желязо парапети са изключително подходящи за всеки дом. Те могат да бъдат монтирани на разли...

Къде се намираме

Поради невъзможността да обработим всички телефонни запитвания компетеннтно, се налага да помолим нашите клиенти: Моля, използвайте контактната форма! Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо!