Профили за парапети


Изработката на профили за парапети е ключов и важен момент, защото от тях зависи качеството им. Ето защо профилите винаги трябва да са направени от такива материали, които да са с доказани положителни качества и характеристики. Най-често се избират метални профили, например от алуминий или ковано желязо. Това се дължи предимно на техните здравина и издържливост при продължителни и интензивни натоварвания. Освен това такива профили винаги осигуряват по-голям процент безопасност при ползване на стълбите. Това е и основното предназначение на парапетите, тъй като те се използват от много възрастни и трудно подвижни хора и малки деца. В голяма част от случаите паданията по стълбището завършват със сериозни контузии и наранявания, които изискват спешна лекарска намеса. Това се дължи често на недостатъчната стабилност и здравина на профилите, изработката на които невинаги е на необходимото високо ниво. За щастие в наши дни в тази сфера непрекъснато се правят подобрения, които заздравяват продуктите и ги правят сигурни и безопасни при ползване.

Поръчай онлайн сега!

Когато се избират профили за парапети, понякога това отнема повече време от очакваното. Освен това голяма част от клиентите не разполагат с достатъчно опит и познания, които не им позволяват взимането на правилното решение. Ето защо при това положение е препоръчително да се потърси помощта на специалистите. Част от техните задължения се състои именно в даването на съвети и препоръки или пък в разяснения относно характеристиките на различните профили. По този начин с тяхна помощ намирането на най-доброто решение е далеч по-лесно и не отнема толкова време. На металните профили се залага поради простата причина, че парапетите постоянно са изложени на натоварвания. В добавка към това тези на външните стълби са пряко изложени и на непрекъснатите и резки промени в климатичните условия. Силният вятър или проливният дъжд обаче не могат да увредят металните профили, тъй като тяхното покритие издържа на натоварванията. Ето защо тези профили дори нямат нужда от по-специфични грижи и поддръжка, особено иноксът. Парапетите от този материал са едни от най-скъпите, но за сметка на това иноксовото покритие предпазва от ръжда. Така парапетите от инокс са практически вечни и никога не се похабяват или увреждат сериозно преждевременно.

Цените на профили за парапети непрекъснато се променят, като за това оказват влияние редица фактори. На първо място е материалът, който е използван за тяхната изработка. Също така важен фактор е дали парапетите са предназначени за стълби или пък трябва да се поставят на тераса. И при двата варианта има голямо разнообразие от профили, като те не се изработват само от метал. Дървените такива също намират широко приложение, но те имат нужда от по-големи грижи и поддържане. Макар и издържан в екологично отношение, дървеният материал има склонност към самозапалване. Също така неговото покритие започва да се лющи или се напуква, когато е постоянно изложен на силна слънчева светлина или проливен дъжд. Това са само две от опциите при избора на профили за парапетите. Всичко зависи от личните вкусове, които винаги са различни. Днес в производството на профилите се използват такива технологични похвати, които заздравяват многократно качеството и надеждността им.