Алуминиеви парапети за прозорци


Алуминиевият парапет за прозорци всъщност е едно изключително удачно и правилно решение. Той е здрав и лек, а освен това не се окислява. Сред другите му ценни предимства е и неговата неръждаемост и сравнително лесна поддръжка. Поръчай онлайн сега!
Каталог

Измежду различните видове парапети, които най-често се поставят на външните или вътрешни стълби, както и на терасите, има и парапети за прозорци. В случай че изборът спре върху алуминиевите, те могат да бъдат анодизирани, което им придава уникално по характер иноксово покритие. Също така може да се боядисат прахово в цвят по РАЛ или пък имитация от дърво. Алуминиевият парапет за прозорци всъщност е едно изключително удачно и правилно решение. Той е здрав и лек, а освен това не се окислява. Сред другите му ценни предимства е и неговата неръждаемост и сравнително лесна поддръжка. Монтира се бързо и търпи корекции, а при необходимост може и да бъде демонтиран без особени трудности. Алуминиевите профили не са подходящи само за прозорци. Много фирми също така ги използват и при стълбищата, балконите, преградни стени, ръкохватки за стени и перила. Цените им са различни – например 28 лв. за ръкохватка или 70 лв. със стъкло.

Цветовете на парапети за прозорци могат да бъдат най-различни и разнообразни по отношение на клиента. Парапетите могат да бъдат и с хоризонтални или вертикални струни или пък със стъклен пълнеж. Като цяло не само алуминия е удачен вариант за прозореца. За него може да бъде избран и парапет от друг метал. Всичко се дължи на безспорните качества на металите, между които е и алуминият. Те са издържливи и устойчиви, поради което не се увреждат в резултат на климатичните влияния. Също така благодарение на поставения на прозореца парапет той осигурява сигурна и надеждна защита. Малките деца редовно надничат през прозорците и ако те не са добре обезопасени, съществува реална опасност те да паднат. Ето защо при избора на парапет за прозорец трябва внимателно да се прецени кой от многобройните материали е най-подходящ и удачен. Черният метал, който се използва предимно за екстериор, също е удачен вариант. Той се характеризира с богатото си разнообразие от цветове. Инокс и ковано желязо са сред другите възможни опции, до които може да се прибегне. Независимо от направения избор, най-важно е прозорците да получат желаното ниво сигурност и обезопасеност. Здравите парапети могат да поемат и своеобразни защитни функции над жилището.

Характерно за живеещите на ниски етажи е да поставят на прозорците си решетки или парапети. По този начин те търсят начини за ефикасна защита на дома от евентуално проникване с взлом, което днес е често срещано явление. Всички парапети придават завършеност на имотите и обезпечават висок процент сигурност. Ето защо поставянето на парапети за прозорци, независимо на едната или пък на двете тераси, гарантира качествена защита на дома и едновременно с това допринася за освежаването на интериора и цялата обстановка. Освен правилният избор на модел, е много важно парапетът за прозореца да бъде избран и в подходящи тонове със стените, тавана и пр. Това още повече засилва усещането за уют и хармония, което се стремят да постигнат всички при извършването на ремонт в дома. В това число освен боядисването на стените влиза и монтирането на парапети. Този продукт наред с дограмата и щорите играе ключова роля за запазването на дълготрайния комфорт.


Най-четено
  • Парапети за тераса

    Изработката на парапети за тераса е свързана в еднаква степен с осигуряването на безопасност и деко...

  • Стълбищни парапети

    Монтирането на стълбищни парапети се прави преди всичко с една основна цел – осигуряването на повеч...

  • Ковано желязо парапети

    Ковано желязо парапети са изключително подходящи за всеки дом. Те могат да бъдат монтирани на разли...

Къде се намираме

Поради невъзможността да обработим всички телефонни запитвания компетеннтно, се налага да помолим нашите клиенти: Моля, използвайте контактната форма! Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо!