Видове стълби вътрешни


Моделите вътрешни стълби са наистина много, а в цветово отношение изборът също е изключително богат и разнообразен. Възможни са например стълби в цвят на дървесна имитация или пък такива с по-светли тонове. Поръчай онлайн сега!

Различните видове стълби вътрешни намират широко приложение в сферата на вътрешното обзавеждане. Те са често срещано явление за голям брой жилища, независимо дали става въпрос за апартамент или къща. Макар и често да се случва обитателите на дома да не се оплакват от липсата на жилищна площ, в много случаи помещения като холът или даден коридор са претрупани с мебели и други вещи за сметка на свободното пространство, което остава под вътрешните стълби. То може да бъде оползотворено качествено и ефективно – например с поставянето на спалня. Това решение, макар и още не толкова популярно, несъмнено е ефикасно и ще се отрази в положителна насока на вътрешното обзавеждане на дома. Моделите вътрешни стълби са наистина много, а в цветово отношение изборът също е изключително богат и разнообразен. Възможни са например стълби в цвят на дървесна имитация или пък такива с по-светли тонове. Всичко в случая зависи напълно от личните предпочитания и изисквания, които често коренно се различават.

Свободното пространство под различните видове стълби вътрешни може да бъде ползвано не само за поставянето на спалня. Със същия успех на това място може да се поставят компютър, бюро или пък настолна лампа в подножието на стълбата. По този начин проблемът с това къде най-добре ще стои някои от изброените три продукта е качествено, рационално и напълно решено. Не по-малко полезни могат да се окажат интериорните стълби и когато трябва да се намери място за много на брой книги. Достатъчна е просто импровизация и правилна преценка за да се превърне пространството под стълбата в библиотека. Друго чудесно предназначение, което стълбите от вътрешен тип изпълняват, е да са най-правилният избор за камината. За да бъде поставена тя там обаче, от съществено значение са такива фактори като план на дневната и др. Вътрешните стълби трябва да са преди всичко максимално добре обезопасени и поддържани, защото именно те са причината са сериозни падания и наранявания. Ето защо без съмнение при техния монтаж се мисли и за подходящ модел парапет, който да обезопаси стълбите и да бъде сигурна и надеждна опора за тези, които ги използват. Към този продукт има редица важни изисквания, които трябва да бъдат спазени.

Много хора вероятно са се сблъсквали с неудобството от прекалено стръмна вътрешна стълба. При тези с късо стъпало пък петите остават без опора. Общият наклон, който преодолява подобен вид стълбище, не бива в никакъв случай да надвишава 43 градуса. Препоръчителната широчина на стълбата пък е 1 м, а що се отнася до размера на височината между отделните стъпала, тя не трябва да е повече от 20 см. Допустимото отклонение във височината между стъпалата е 0.5 см. Много предпочитани са дървените стълби поради естествените и екологично чисти характеристики на дървото. С течение на времето е възможна появата на скърцане, като този проблем е разрешим. На първо време трябва да се локализира зоната, а след това да се установи къде е най-скърцащият участък. Деформацията на вътрешното стълбище е друг проблем, който се решава чрез подходяща импрегнация. Ако материалът е прекалено полиран и гладък, е препоръчително стълбите да се покрият с пътека или мокетни ленти.


Най-четено
  • Парапети за тераса

    Изработката на парапети за тераса е свързана в еднаква степен с осигуряването на безопасност и деко...

  • Стълбищни парапети

    Монтирането на стълбищни парапети се прави преди всичко с една основна цел – осигуряването на повеч...

  • Ковано желязо парапети

    Ковано желязо парапети са изключително подходящи за всеки дом. Те могат да бъдат монтирани на разли...

Къде се намираме

Поради невъзможността да обработим всички телефонни запитвания компетеннтно, се налага да помолим нашите клиенти: Моля, използвайте контактната форма! Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо!