Дизайнерски парапети


Видове стълби вътрешни
Различните видове стълби вътрешни намират широко приложение в сферата на вътрешното обзавеждане. Те...
Декоративни парапети
Парапетите освен да служат за максимално качественото обезопасяване на стълбите, също така могат да...
Месингови парапети
Днес на много места могат да се видят именно такива парапети, монтирани на тераси, външни и вътре...
При проектирането на всички модели парапети – метални, стъклени или пък дървени – се налага внимателно планиране на всички детайли. За да бъде домашният дизайн на високо ниво, правилното съчетаване на цветовете е от съществено значение. Поръчай онлайн сега!

Изработването на дизайнерски парапети, както подсказва тяхното име, се изработват от работещи в тази сфера дизайнери. Те имат за задача да изработят такива парапети, които да се вписват добре във всеки жилищен интериор или екстериор, независимо от техните характерни особености. Такива са например алуминиевите парапети със стъкло. Те се използват масово при строителството на къщи и големи по размер административни сгради. Дизайнерите в наши дни отдават изключително голямо значение при проектирането на парапетите, както и при производството им с подходящи материали. Понякога единствено стълбището е водещата идея при създаване на комплексния дизайн на дадена сграда или помещение. Стъкло – алуминиевите конструкции са типичен пример за дизайнерски парапети, каквито се монтират на външни и вътрешни стълби. В наши дни са много актуални и полупрозрачните конструкции. Те са подходящи и същевременно устойчиви на различни механични повреди. Това позволява поставянето им както отвън, така също и отвътре на офис сгради, търговски центрове и много други.

Типични дизайнерски парапети са и стъклените. Те са модерни и демонстрират наличие на добър вкус. Още при проектирането им обаче се изисква много внимателно и детайлно планиране. Алуминиевите пък се изработват от анодизиран материал, който ги защитава от корозия. Това се отнася и за техните профили и допълнителни аксесоари. В случай на необходимост конструкциите могат да се променят. Това е възможно поради факта, че са направени по такъв начин, че да бъдат взаимно заменяеми. По този начин през определен период от време е възможно конфигурациите да се разместят, в резултат на което парапетът променя своя архитектурен облик. Парапетите за балкон със стъкло също се числят към дизайнерските. Те изпълняват не просто декоративни функции с цел освежаването на вътрешното обзавеждане. Въпреки че често създават визуална илюзия за несигурност, всъщност те се предпочитани често при строителството на нови сгради и къщи. Дизайнерите влагат много иновативни технологии и похвати, които имат за цел да подобрят качеството на произвежданите продукти. В много случаи именно стъклото, въпреки че е крехък материал и при неблагоприятни климатични условия се пука, има основна роля визията, уникалността и стилността на дома. Такива парапети винаги освежават дома качествено по един неповторим начин.

Функциите на дизайнерски парапети ги правят актуални в много интериори и екстериори. Като при всички видове, и при тях се отдава голямо значение на висококачествените материали и наличието на качества като сигурност, надеждност и издържливост. Независимо дали са поставени на стълбите за да осигуряват безопасното им ползване или на балкона за да красят това външно помещение, и в двата случая те трябва да са надеждни и дълготрайни. Някои от парапетите като иноксовите са неръждаеми, което практически ги превръща във вечни. Те могат да допринесат много в дизайнерско отношение за това домът да бъде комфортен и уютен за дълго време. При проектирането на всички модели парапети – метални, стъклени или пък дървени – се налага внимателно планиране на всички детайли. За да бъде домашният дизайн на високо ниво, правилното съчетаване на цветовете е от съществено значение. Не по-малко важно е избирането на правилно място за монтаж – парапетът не бива да затруднява преминаването от едно помещение в друго.


Най-четено
  • Парапети за тераса

    Изработката на парапети за тераса е свързана в еднаква степен с осигуряването на безопасност и деко...

  • Стълбищни парапети

    Монтирането на стълбищни парапети се прави преди всичко с една основна цел – осигуряването на повеч...

  • Ковано желязо парапети

    Ковано желязо парапети са изключително подходящи за всеки дом. Те могат да бъдат монтирани на разли...

Къде се намираме

Поради невъзможността да обработим всички телефонни запитвания компетеннтно, се налага да помолим нашите клиенти: Моля, използвайте контактната форма! Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо!