Дървени парапети за стълби


Парапетите винаги трябва да са висококачествени и надеждни без значение дали са монтирани с цел осигуряването на повече безопасност или за допълнителна декорация на обстановката. И в двата случая ниското качество води до отрицателни последици, свързани със създаването на дискомфорт и което е по-лошо – до опасност от падане по стълбите, което може да има сериозни последици. Поръчай онлайн сега!

Стълбите във всички видове сгради постоянно се използват от огромен брой хора. Ето защо монтираните на тях парапети трябва да бъдат изработени от достатъчно сигурни и надеждни материали. В това отношение най-добри изглеждат металите, защото всеки един от тях в по-малка или по-голяма степен се характеризира с устойчивост, надеждност, сигурност и здравина. Дървени парапети за стълби постоянно са интензивно натоварени, което е сериозен тест за тяхната издържливост. Те не бива да се огъват при по-силен натиск или пък да се разклащат. Това е сигурен признак за наличието на проблеми, които трябва да бъдат отстранени незабавно и възможно най-бързо. Цветът също има голямо значение, особено при парапетите в обществените и административни сгради. Те трябва да изпъкват на фона на околната обстановка именно с цел за да се подчертаят по-ясно техните функции и основни предназначения. Затова ако например стените са бели, парапетите могат да бъдат боядисани в по-тъмни тонове като например сиво, черно или кафяво.

По стълбите постоянно слизат и се качват много хора. Голяма част от тях са възрастни и трудно подвижни, в резултат на което не успяват да запазят достатъчно стабилно равновесие. Това важи и за много малки деца, които макар и да нямат проблеми с ходенето, също нямат стабилна опора под краката си имат нужда от парапети. Често се стига до сериозни падания и наранявания, някои от които завършват не просто с охлузвания или леки рани, а със счупени части от тялото. Поради тази причина метални парапети специалистите осигуряват лакове и бои, които трябва да се нанасят през определен период от време. Това, заедно със сравнително дългия и продължителен експлоатационен живот на металите, позволява парапетите да бъдат като нови в продължение на две или дори три десетилетия. Парапетите винаги трябва да са висококачествени и надеждни без значение дали са монтирани с цел осигуряването на повече безопасност или за допълнителна декорация на обстановката. И в двата случая ниското качество води до отрицателни последици, свързани със създаването на дискомфорт и което е по-лошо – до опасност от падане по стълбите, което може да има сериозни последици.


Най-четено
  • Парапети за тераса

    Изработката на парапети за тераса е свързана в еднаква степен с осигуряването на безопасност и деко...

  • Стълбищни парапети

    Монтирането на стълбищни парапети се прави преди всичко с една основна цел – осигуряването на повеч...

  • Ковано желязо парапети

    Ковано желязо парапети са изключително подходящи за всеки дом. Те могат да бъдат монтирани на разли...

Къде се намираме

Поради невъзможността да обработим всички телефонни запитвания компетеннтно, се налага да помолим нашите клиенти: Моля, използвайте контактната форма! Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо!