Дървен парапет с пана


Изборът на подходящия  и правилен парапет за дома е от изключително значение не само за комфорта в дома, но също така и за осигуряването на безопасно ползване на стълбите. Различните модели имат индивидуални характеристики, които ги правят уникални по характер. Поръчай онлайн сега!

Изборът на подходящия и правилен парапет за дома е от изключително значение не само за комфорта в дома, но също така и за осигуряването на безопасно ползване на стълбите. Различните модели имат индивидуални характеристики, които ги правят уникални по характер. Въпреки че най-използваният материал за изработка на парапети е металът, направените от други не са по-малко ефективни и за пренебрегване. Често хората се доверяват на дървен парапет, особено когато той се монтира с декоративна цел. Това е характерно за много къщи или вили, които се намират на отдалечени места от града и са заобиколени от красива природа. Допълнителната украса към интериора или екстериора на къщата още повече подчертава нейната елегантност и създава усещането за стилност, елегантост и изисканост. Като цяло видът парапети много зависи от това с какво предназначение се купуват. Те присъстват в редица административни, жилищни и офисни сгради. Дървените се предпочитат и поради своята екологична чистота, което ги прави безопасни за природата и околната среда.

Парапети от този материал могат да се видят и на много мостове, построени в далечни времена. Дървото също така има свойствата не само на екологична чистота, но и разнообразие по отношение на цветовете. Също така именно от този материал се изработват изключително красиви резби и орнаменти, които красят не само парапетите, но и стените и таваните на много домове. В редица хотели, ресторанти и механи част от интериора непременно включва дървен парапет, защото той създава неповторимо усещане за комфорт и уют. Това впрочем се отнася за абсолютно всички приспособления, изработени от дървен материал. Макар и някои свои недостатъци като лющене на лака или възможността от лесно запалване, дървото се вписва много добре в сградите с по-битов характер. Това е и основната причина то да присъства на толкова много места, създавайки спокойна и хармонична атмосфера за всички хора. Дървото се употребява и при изработката на портални врати или порти, каквито има на огромен брой частни имения и вили. По отношение на парапетите то се използва все още в големи количества въпреки безспорното лидерство на алуминия или неръждаемата стомана. Монтирането на тези съоражения струва различно, като ключово значение в този случай има отново материалът, от който са изработени.

Дървото струва доста скъпо, което се дължи най-вече на трудностите при дърводобива. В наши дни се изсичат огромни пространства, залесени с дървета. Това покачва цената на този материал неимоверно много, което обаче изглежда напълно оправдано. Също така дървен парапет се поддържа по-трудно, отколкото например алуминиевият. Алуминият е много здрав и надежден материал, който освен всичко друго не се влияе от непрекъснато променящите се атмосферни условия. Дървото пък не само че се лющи и се запалва лесно, но също така се огъва или дори чупи при по-силен наплив на вятъра. Когато става дума за декорации обаче, то е най-търсеният и полезен материал. Изработените дървени инкрустации и орнаменти са достойни за кориците на всяко едно интериорно списание, защото са произведения на изкуството. Тук основна заслуга имат проектантите и архитектите, които влагат много въображение и творческо мислене, необходими за постигането на максимално добри резултати.


Най-четено
  • Парапети за тераса

    Изработката на парапети за тераса е свързана в еднаква степен с осигуряването на безопасност и деко...

  • Стълбищни парапети

    Монтирането на стълбищни парапети се прави преди всичко с една основна цел – осигуряването на повеч...

  • Ковано желязо парапети

    Ковано желязо парапети са изключително подходящи за всеки дом. Те могат да бъдат монтирани на разли...

Къде се намираме

Поради невъзможността да обработим всички телефонни запитвания компетеннтно, се налага да помолим нашите клиенти: Моля, използвайте контактната форма! Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо!