Иноксови парапети за стълбища


При монтирането на парапети за стълбище е нужно да се избере възможно най-подходящият материал. В това отношение изборът е голям и варира между разнообразните метали като алуминий, неръждаема стомана, ковано желязо, инокс, стъкло, дърво и много други. Поръчай онлайн сега!

При монтирането на парапети за стълбище е нужно да се избере възможно най-подходящият материал. В това отношение изборът е голям и варира между разнообразните метали като алуминий, неръждаема стомана, ковано желязо и пр. и стъклото, дървото и много други. Всеки един материал се характеризира със свои собствени специфики и черти, които в по-малка или по-голяма степен го правят подходящ и удачен избор. Освен осигуряването на повече безопасност при ползването на стълбите, парапетите могат не по-малко добре да изпълняват и декоративни функции. За тази цел те се до обогатяват допълнително с елементи и инкрустации, като например геометрични мотиви. Триъгълници, квадрати или пък правоъгълници – всичко е въпрос на личен избор и индивидуални предпочитания. Освен това парапетите трябва винаги да се поддържат в добро състояние, тъй като в противен случай няма да могат да изпълняват добре своите функции. От поддръжка се нуждаят най-вече стъклените и дървени конструкции, които в сравнение с металите имат по-кратък живот на експлоатация.

Добре известен факт е, че дървото е екологично чист материал, в резултат на което не замърсява околната среда и не застрашава човешкото здраве. За сметка на това обаче лакът му започва да се лющи при по-неблагоприятни климатични условия и особено когато е непрестанно изложено на силна слънчева светлина. Ето защо е необходимо лакът да се освежава през определен период от време. Стъклото пък е крехък и чуплив материал, който при прекалено високи или прекалено ниски температури се напуква. Това може да доведе не само до трайни увреждания на парапета, но и да нарани стоящи наблизо хора, като причини порезни рани и наранявания. Поради това неговата качествена поддръжка е от изключително значение за изправността на парапетите от този материал. Грижите и поддържането са сред основните неща, които позволяват на съораженията да служат дълго време по възможно най-ефикасен начин. Много видове парапети за стълбище пък нямат нужда от сериозни грижи, което определено е положително качество. Типичен пример в това отношение са иноксовите конструкции, които не ръждясват. Това ги превръща във вечна инвестиция, която може да изтрае за внушителен период от време – поне няколко десетилетия. През този период няма никакъв шанс за появата на дори дребни увреждания.

Стълбищата, независимо дали са външни или вътрешни, трябва да бъдат максимално добре обезопасени. Това се постига най-ефикасно с поставянето на сигурни и надеждни парапети, които да са в състояние да издържат на дълги и интензивни натоварвания. Металните са безспорен лидер в това отношение. Когато става въпрос за декорация обаче, несъмнено трябва да се заложи на стъклените или дървени съоражения. Всичко зависи от личните вкусове и предпочитания, които винаги се различават. При изработването на парапети за стълбище често се влагат иновативни похвати и технологии, които целят създаването на уникални по характер интериорни и екстериорни решения. Добре изглеждащият и достатъчно здрав парапет винаги вдъхва увереност и говори за висок професионализъм, проявен по време на изработката и монтажа. В административните и бизнес сгради, където изискванията за безопасност са големи, се поставят възможно най-качествени парапети, защото те се ползват непрекъснато от голям брой хора. Парапетът е съоражение, което в най-голяма степен намалява риска от падане по стълбите.


Най-четено
  • Парапети за тераса

    Изработката на парапети за тераса е свързана в еднаква степен с осигуряването на безопасност и деко...

  • Стълбищни парапети

    Монтирането на стълбищни парапети се прави преди всичко с една основна цел – осигуряването на повеч...

  • Ковано желязо парапети

    Ковано желязо парапети са изключително подходящи за всеки дом. Те могат да бъдат монтирани на разли...

Къде се намираме

Поради невъзможността да обработим всички телефонни запитвания компетеннтно, се налага да помолим нашите клиенти: Моля, използвайте контактната форма! Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо!