Иноксови парапети за тераси


Има различни видове метали и всеки един от тях е добра опция за направата на парапет. Това са ковано желязо, алуминий, месинг, инокс или неръждаема стомана. Поръчай онлайн сега!

Иноксови парапети за тераси са изключително практични и удобни. Те изпълняват едновременно декоративни функции и прикриват от любопитните погледи. Могат да се изработят от различни материали, като стъклото, дървото и металите са еднакво добър избор. Всеки един от тези материали има собствени специфики и характеристики. Дървото например е известно със своята екологична чистота и неповторим мирис. Именно поради тази причина е често предпочитан за балконски парапети на ресторанти, градини или хотели. То създава неповторимо усещане за спокойствие и хармония и освен това може да се боядисва в различни цветове. Дървените конструкции поради своята екологична чистота не замърсяват околната среда и не създават сериозни опасности за човешкото здраве. Парапетите от дърво могат да се украсят и с допълнителни елементи, като например инкрустации или геометрични мотиви. В крайна сметка балконският парапет, независимо от какъв материал е изработен, трябва да се вписва добре с обстановката и да допринася за освежаването на интериора или екстериора в най-пълна степен.

Стъклото също е удачно решение, когато трябва да се поставят Стъклен парапет може да бъде видян в големите търговски центрове, кина или козметични салони. Като цяло се предпочита на места, чието основно предназначение е да създават предразполагаща обстановка и положително настроение. Именно поради тази причина много от хотелите и заведенията имат стъклени парапети, които в нощните часове могат да бъдат осветени с неонови светлини. По този начин всяка тераса за кратко време се превръща в едно неповторимо място, където преобладават уюта, елегантността и стилността. Освен всичко останало стъклото може да се комбинира и с други материали – например метал. Продуктите от този тип са още по-ефектни и пищни и се вписват перфектно в различните интериори и екстериори. Необходимо е обаче стъклените парапети да се поддържат, защото стъклото се характеризира със своите крехкост и лесно чупене. В резултат на това има сериозна опасност от наранявания и порезни рани.

Металите също са удачно решение за балконски парапети. Благодарение на своите здравина, сигурност и устойчивост те не се огъват или чупят в резултат на силен вятър, дъжд или слънчева светлина. Високият процент якост им позволява да изпълняват дълго време своето основно предназначение – осигуряването на максимално повече безопасност при ползването на стълбите. Има различни видове метали и всеки един от тях е добра опция за направата на парапет. Това са ковано желязо, алуминий, месинг, инокс или неръждаема стомана. Разнообразието от цветове и модели е голямо, което практически позволява намирането на най-правилния и подходящ избор. Металите могат не по-малко добре от дървото да изпълняват декоративни функции, като могат да се украсят с инкрустации или фигури. Това обаче често създава трудности при почистването, защото между украшенията се събират големи количества прах. Тъй като достигането им с парцал е трудно и дори невъзможно, се налага добре да се прецени дали монтирането на украса е изгодно.Най-четено
  • Парапети за тераса

    Изработката на парапети за тераса е свързана в еднаква степен с осигуряването на безопасност и деко...

  • Стълбищни парапети

    Монтирането на стълбищни парапети се прави преди всичко с една основна цел – осигуряването на повеч...

  • Ковано желязо парапети

    Ковано желязо парапети са изключително подходящи за всеки дом. Те могат да бъдат монтирани на разли...

Къде се намираме

Поради невъзможността да обработим всички телефонни запитвания компетеннтно, се налага да помолим нашите клиенти: Моля, използвайте контактната форма! Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо!