Метален парапет от профилно желязо


Няма никакво съмнение, че именно металът  е най-сигурният и надежден материал, от който се изработват парапетите. Това се дължи на неговите характеристики – здравина, устойчивост и надеждност. Поръчай онлайн сега!

Метален парапет от профилно желязо е несъмнено практично и удачно решение за всички видове стълби. Няма никакво съмнение, че именно металът е най-сигурният и надежден материал, от който се изработват парапетите. Това се дължи на неговите характеристики – здравина, устойчивост и надеждност. Що се отнася до другите възможни опции, е възможно да се направят и парапети от дърво. Поради своята екологична чистота дървеният материал съчетава в себе си усещането за дълготраен комфорт и уют, както и за хармоничност. В сравнение с металите обаче дървото се руши сравнително по-бързо и освен това е лесно запалимо. Има различни варианти за изработването на парапет от метал. Това може да бъде както алуминий и месинг, така също и ковано желязо. При всички положения се гарантира здравината и устойчивостта на парапета, както и издържливостта му въпреки непрестанното излагане на променливите температури в атмосферата. Металът не се огъва при по-силен и продължителен натиск и освен това издържа на непрестанни и интензивни натоварвания, което не може да се каже за дървените конструкции.

Метален парапет се предпочита предимно на онези места, където ежедневно и масово се използват стълбищата. Това са многобройните обществени и административни сгради, в които постоянно влизат и излизат огромни потоци от хора. Освен това е от съществено значение металът да се вписва добре с околната обстановка и дори да бъде ненатрапчив. В подобни сгради обаче парапетът трябва да се отличава и да бъде монтиран на видно за всички място. Заедно с монтирането му не бива да се пренебрегва и поддръжката. Макар и сравнително лесна и неизискваща определени специални грижи, проявеното небрежно отношение може да нанесе сериозни и трайни увреждания. Един от добрите показатели по отношение качеството на парапета е запазването на първоначалния вид въпреки непрестанното излагане на силен вятър, слънце или дъжд. Това свидетелства в най-голяма степен за професионализма и майсторството на производителите, които особено много ценят личната безопасност и здравето. Парапети използват не само възрастните и трудно подвижни хора, но така също и малките деца, които все още не съумяват да запазят стабилно равновесие. Всички те имат в еднаква степен нужда от сигурна и надеждна опора, която металният парапет осигурява безпроблемно.

Голяма част от металите намират широко приложение в съвременното строителство именно поради своите здравина и устойчивост. Типичен пример в това отношение е алуминият, който е вторият най-използван в света материал. Той се приспособява еднакво добре както при строежа на нови сгради, така също и при реставрирането на стари. Когато трябва да се изработи качествен и здрав парапет, такъв метал е много удачен избор. Предлагат се различни цветове и модели, които пасват идеално въпреки особеностите на отделните жилищни интериори и екстериори. Парапетът играе важна роля за това жилището винаги да изглежда комфортно и уютно. Заедно с дограмата, щорите, вратите и комарниците този артикул е сред най-необходимите във всяко едно отношение. Именно това съоражение стои в основата на осигуряване на максимална безопасност за здравето и предотвратява сериозни контузии и наранявания, някои от които свършват и с по-сериозни последици – например счупен крак или ръка. Надеждният метален парапет е функционален и изпълнява своето предназначение в продължение на дълго време.


Най-четено
  • Парапети за тераса

    Изработката на парапети за тераса е свързана в еднаква степен с осигуряването на безопасност и деко...

  • Стълбищни парапети

    Монтирането на стълбищни парапети се прави преди всичко с една основна цел – осигуряването на повеч...

  • Ковано желязо парапети

    Ковано желязо парапети са изключително подходящи за всеки дом. Те могат да бъдат монтирани на разли...

Къде се намираме

Поради невъзможността да обработим всички телефонни запитвания компетеннтно, се налага да помолим нашите клиенти: Моля, използвайте контактната форма! Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо!