Метални парапети


Метален парапет от профилно желязо
Метален парапет от профилно желязо е несъмнено практично и удачно решение за всички видове стълби. ...
Метални парапети от ковано желязо
Подходящите материали за изработването на парапети са много. Най-удачни обаче са металите, които се...
Парапети от неръждаема стомана
Като всички други метали, и неръждаемата стомана се характеризира с изключителна здравина и устойчи...
Несъмнено най-често използваният материал при изработването на парапети е металът. Това се дължи на неговите безспорни изключителни качества като здравина, якост, издържливост и надеждност. Поръчай онлайн сега!

Несъмнено най-често използваният материал при изработването на парапети е металът. Това се дължи на неговите безспорни изключителни качества като здравина, якост, издържливост и надеждност. Парапетите по принцип са оразмерени да понасят натоварване между 74 и 90 кг. Що се отнася до металните, те са напълно в състояние да издържат подобно тегло без абсолютно никакви проблеми. Те превъзхождат много от останалите модели в редица отношения. Например в сравнение с дървените метални парапети разполагат с по-дълъг живот, повече конструктивни възможности и не на последно място – сравнително лесно се поддържат. Възможностите за дизайн са практически неограничени, което е много важно положително качество. Това дава възможност за поръчка на различни модели, които могат да бъдат създадени макар и да не присъстват в каталозите на определена фирма. Що се отнася до материалите, от които могат да се изработят парапети, те са много – ковано желязо, алуминий, неръждаема стомана, стъкло, месинг и още много други. Един от основните критерий при избора на материала е свързан с неговата издържливост и неподатливост при внезапни атмосферни промени.

Заради продължителния живот на неръждаемата стомана изборът на този материал е повече от надежден. Тя е в състояние да запази своя блясък за дълъг интервал от време и освен всичко друго е устойчива на одраскване от прашици или сол. Тя може да се съчетае по перфектен начин със стъкло, в резултат на което се получава изключително красив и успешен дизайн. Предвид обстоятелството, че много стълбища са модерни, те трябва да бъдат оборудвани с модерни парапети. Тези от стомана и стъкло са най-предпочитаните в такива ситуации. Друг вид метални парапети са онези, които са изработени от ковано желязо. Ако се почиства редовно и има покритие против корозия, той е в състояние да изглежда като нов в продължение на десетилетия. Възможно е върху грунда да бъде нанесена боя, която да осигури допълнителна защита за метала и да придаде подходящ цвят на изделието. Алуминият също е метал, при това изключително лек и издържлив. По отношение на експлоатационните разходи, те имат сходства с тези за неръждаема стомана. Нещата обаче стоят по коренно различен начин, когато става дума за първоначалната инвестиция. Този вид метални парапети е подходящ за тези модели, които залагат на правите линии и правоъгълни форми.

В исторически план най-пищният метал за направа на парапети е месингът. Той изисква регулярно полиране, с което да запази своя златен блясък. Често този материал се оставя да добие своята характерна зелена патина за рустикално излъчване. Също така има свойството да се комбинира и с други, различни по вид метали. Използва се само за ръкохватката, а също и като отделна декорация на парапета в отделните полета. Понякога намира приложение и когато се акцентира върху капандури. Който и от тези метали да бъде избран за изработката на парапета, той ще гарантира надежднoст и здравина, а също и безопасно ползване на стълбите. Всеки един от тях има определени характеристики, които се харесват от едни и не се харесват от други. Безспорно вярно е обаче, че всяко стълбище, снабдено с метален парапет, е по-надеждно и сигурно и има по-авторитетен и представителен вид.


Най-четено
  • Парапети за тераса

    Изработката на парапети за тераса е свързана в еднаква степен с осигуряването на безопасност и деко...

  • Стълбищни парапети

    Монтирането на стълбищни парапети се прави преди всичко с една основна цел – осигуряването на повеч...

  • Ковано желязо парапети

    Ковано желязо парапети са изключително подходящи за всеки дом. Те могат да бъдат монтирани на разли...

Къде се намираме

Поради невъзможността да обработим всички телефонни запитвания компетеннтно, се налага да помолим нашите клиенти: Моля, използвайте контактната форма! Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо!