Парапети за вътрешни стълби

Парапети за вътрешни стълби

Основното предназначение на всички видове парапети е да осигуряват максимално безопасна употреба на стълбищата. Поради тази причина те трябва да бъдат изработени от достатъчно здрави и надеждни материали, които да са устойчиви и надеждни. В много домове, особено в къщите, има както външни, така също и вътрешни стълби. И двата типа трябва да се обезопасят с цел свеждане до минимум на рисковете от инциденти като падания и наранявания, в резултат на което се стига до навяхвания или дори счупвания. Производството на парапети за вътрешни стълби включва разнообразни модели, подходящи за всеки жилищен интериор. Също така цветовата гама е изключително богата и различна, а това позволява съчетаването на по-светли с по-тъмни тонове и въобще всякакви комбинации според личните предпочитания и изисквания. Цветът има съществено значение за цялостния вид на интериора и именно той до голяма степен определя дали едно помещение е достатъчно комфортно. Рязкото разминаване с околната обстановка неизбежно води до едно – силното чувство на дискомфорт.

Стълбите във всеки дом и друга по вид сграда до голяма степен служат като визитна картичка, която дава пълна представа относно цялостното състояние на кооперациите и сградите. Именно поради тази причина те трябва винаги да бъдат обезопасени с качествени парапети, които да издържат на интензивни натоварвания и да служат като надеждна опора на всички възрастни и трудно подвижни хора, а така също и на малките деца. Ето защо освен цвета, който в административните и обществени сгради трябва да е различен от обстановката с цел да подчертае още по-добре функциите на парапета, от съществено значение е материалът за изработката. Най-често изборът се спира върху металните парапети – например алуминиеви, от ковано желязо, неръждаема стомана или месинг. Именно металите имат най-голяма устойчивост срещу резки промени в климатичните условия и едновременно с това са здрави и надеждни. Други възможни опции са например стъклени или дървени парапети за вътрешни стълби. Тези два материала обаче – дървото и стъклото – изпълняват повече декоративни функции, отколкото осигуряването на безопасност. Декоративността на парапетите също е от значение, особено за някои сгради, където е необходимо непрекъснато да цари светла и предразполагаща обстановка. Такива са например големите търговски центрове и козметичните салони.

Вътрешните стълби във всяка къща или апартамент се използват непрекъснато от хората, които живеят там. Поради тази причина е необходимо при монтирането им да се уточнят и детайлите, свързани с правилната им и навременна поддръжка. Някои парапети като иноксовите пък нямат нужда от грижи поради факта, че не ръждясват и са практически вечни. Това означава, че направената инвестиция спестява всякакви евентуални проблеми и прави този продукт еднакво подходящ за всякакви видове стълби, а така също и за балкона. Парапетите за вътрешни стълби могат да са разположени по различен начин или пък до украсени с допълнителни елементи и инкрустации. Всичко отново зависи от личните вкусове, които винаги са различни. Поставянето на саксии или вази с цветя върху парапета също е чудесно решение, в резултат на което се постига създаване на повече комфорт и уют и освежаване на жилищния интериор. Различните бои и лакове за парапети, които са на разположение, също могат да променят дома в положителна насока.


Най-четено
  • Парапети за тераса

    Изработката на парапети за тераса е свързана в еднаква степен с осигуряването на безопасност и деко...

  • Стълбищни парапети

    Монтирането на стълбищни парапети се прави преди всичко с една основна цел – осигуряването на повеч...

  • Ковано желязо парапети

    Ковано желязо парапети са изключително подходящи за всеки дом. Те могат да бъдат монтирани на разли...

Къде се намираме

Поради невъзможността да обработим всички телефонни запитвания компетеннтно, се налага да помолим нашите клиенти: Моля, използвайте контактната форма! Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо!