Парапети за тераса

Парапети за тераса

Изработката на парапети за тераса е свързана в еднаква степен с осигуряването на безопасност и декоративната украса към жилищното обзавеждане. По отношение на материалите, от които се изработват парапети, те са най-различни и разнообразни. Поради своите здравина, сигурност и надеждност металите са удачно решение. Независимо дали е алуминий, месинг, ковано желязо или неръждаема стомана, всеки един от тези метали е достатъчно надежден и издържа на постоянни и интензивни натоварвания. Също така металите имат висок процент на устойчивост срещу резки промени в температурните условия и не се влияят от непрестанното излагане на слънчева светлина, силен вятър или дъжд. Много от металните парапети изпълняват перфектно своите функции в продължение на десетилетия без появата на признаци за дефекти и увреждания. Рано или късно обаче те се износват и това налага тяхната смяна. Предвид непрестанното развитие на тези продукти и усъвършенстването на технологии и похвати, високото качество и надеждност са гарантирани. Именно тези показатели най-често определят цените на парапетите.

Балконският парапет може да бъде допълнително украсен с множество декоративни елементи и инкрустации. В това число влизат и популярните геометрични мотиви, които винаги са били актуални. Те придават още повече стилност и елегантност на терасата. На парапетите може също така да бъдат поставени и саксии с цветя и други декоративни растения, които да допринесат за пълноценното освежаване на екстериора. Орнаментите обаче често създават трудности, свързани с почистването на парапети за тераса. Те произлизат от обстоятелството, че между елементите се натрупва огромно количество прах, до което е трудно да се достигне с парцал. Поради тази причина се налага до обмислянето на детайлите по отношение украсата на парапета. Освен това ако разстоянието между орнаментите е прекалено голямо, има реална опасност малките деца да се проврат през тях, което може да има изключително сериозни и дори фатални последици. Парапетите имат нужда и от специални грижи и поддръжка, които спомагат за продължителното и безпроблемното им функциониране. Заедно с монтажа често се предлагат и препарати и лакове, с които да се пръска покритието на парапета през определен период от време. Много от материалите се похабяват и износват в резултат на вредното влияние на климатичните фактори.

Парапети за тераса могат да се изработят от дърво или стъкло. И двата материала са удачни и правилни решения с оглед на техните характеристики и индивидуални черти. Дървото е екологично чист материал, който не замърсява околната среда и по никакъв начин не застрашава човешкото здраве. Що се отнася до стъклото, този материал намира широко и масово приложение в съвременното строителство. Стъклените повърхности винаги създават усещане за блясък, чистота и елегантност, които имат огромно значение за външния вид на всяка сграда. Именно поради тази причина много от сградите се изработват напълно от стъкло. Пример за това са огромните търговски центрове и комплекси, както и административни сгради, където се помещават офиси и кабинети. Балконът коренно променя своя облик с монтажа на стъклен парапет, защото блясъкът и стилността стават постоянни спътници на обзавеждането. Този материал обаче се чупи лесно и се напуква при горещина и студ, затова трябва да се поддържа изключително стриктно и прецизно.


Най-четено
  • Парапети за тераса

    Изработката на парапети за тераса е свързана в еднаква степен с осигуряването на безопасност и деко...

  • Стълбищни парапети

    Монтирането на стълбищни парапети се прави преди всичко с една основна цел – осигуряването на повеч...

  • Ковано желязо парапети

    Ковано желязо парапети са изключително подходящи за всеки дом. Те могат да бъдат монтирани на разли...

Къде се намираме

Поради невъзможността да обработим всички телефонни запитвания компетеннтно, се налага да помолим нашите клиенти: Моля, използвайте контактната форма! Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо!