Парапети ковано желязо

Парапети ковано желязо

Металите са без съмнение едни от най-добрите и качествени материали за надеждната изработка на парапети. Това се дължи преди всичко на техните основни характеристики като здравина, якост, надеждност и издържливост. За разлика от дървото и стъклото например металите не се чупят и огъват лесно, а някои като инокса дори не ръждясват. Това практически превръща изработените от този материал парапети във вечни, като спестяват всякакви проблеми в бъдеще. Останалите метали са алуминий, месинг, неръждаема стомана, ковано желязо и др. Всеки един от тях е удачно решение за направата на парапет, защото притежава до голяма степен всички изброени вече предимства. Необходимо е материалите да са издържливи на постоянни и интензивни натоварвания. Парапети ковано желязо са отлично решение, което гарантира максимално безопасно ползване на стълбите и свеждане до минимум на рисковете от евентуални падания и наранявания. Парапети от този материал могат да се монтират както на вътрешните и външни стълби, така също в градината или на терасата.

Изборът на подходящо място за монтирането на парапета наред с правилния материал и цвят са сред най-важните детайли за уточняване преди покупката на този продукт. От парапета до голяма степен зависи не само дали стълбите са достатъчно безопасни за употреба, но също така и дали обстановката в жилището се променя в положителна или отрицателна насока. Той трябва да бъде поставен така, че да не пречи при свободното преминаване от едно помещение в друго и също така да не заема прекалено голяма площ. От парапети се нуждаят предимно възрастните и трудно подвижни хора и малките деца. Именно те най-често претърпяват инциденти по стълбите, като причината се крие в нестабилността и разхлабеността на парапетите. При тези от ковано желязо шансът това да стане е минимален, защото този материал е с доказани качество по отношение на здравината и надеждността. Също така парапети ковано желязо могат да се декорират и по този начин наред с основното си предназначение да правят стълбите безопасни за ползване да внесат освежаване във вътрешното или външно обзавеждане. В голям брой от случаите от вида на парапета може да се направи точна преценка за цялостното състояние на сградите.

Кованото желязо може например да се украси допълнително с триъгълници или квадрати. Препоръчително е обаче разстоянието между отделните орнаменти да не бъде прекалено голямо. Причината за това е едновременно проста и много логична – при по-големи празнини има реална опасност децата да се проврат между орнаментите и в резултат на падането да се наранят или дори да счупят крак или ръка. Друг фактор, който трябва да се предвиди при монтирането на орнаменти, е затрудненото почистване на парапета, което произлиза именно от тях. Между елементите винаги се натрупва голямо количество прах, което не може да бъде достигнато с парцал. Ето защо това често води до наранявания и драскане на повърхностите. Орнаментите трябва да се монтират така, че да не загрозяват, а допълнително да украсяват интериора на дома. На парапети ковано желязо, както и на дървените или пък на тези от алуминий могат да се поставят вази с цветя или други декоративни растения, които също да освежават обстановката.


Най-четено
  • Парапети за тераса

    Изработката на парапети за тераса е свързана в еднаква степен с осигуряването на безопасност и деко...

  • Стълбищни парапети

    Монтирането на стълбищни парапети се прави преди всичко с една основна цел – осигуряването на повеч...

  • Ковано желязо парапети

    Ковано желязо парапети са изключително подходящи за всеки дом. Те могат да бъдат монтирани на разли...

Къде се намираме

Поради невъзможността да обработим всички телефонни запитвания компетеннтно, се налага да помолим нашите клиенти: Моля, използвайте контактната форма! Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо!