Парапети от стъкло


 Функционалността и практичността на стъклото го правят добро решение за почти всеки дом независимо от специфичните различия във вътрешното обзавеждане. От стъкло могат да се изработят не само парапети, но така също и маси, столове и други предмети за дома. Поръчай онлайн сега!

Парапети от стъкло са актуално решение за различните интериори и екстериори. Това се дължи най-вече на уникалните характеристики на материала стъкло. Като никой друг той съчетава в себе си редица качества, които създават неповторимо усещане за чистота, блясък и хармония. Именно поради тази причина стъклени парапети могат да бъдат видени не само на много външни и вътрешни стълби, но така също и на балкони, веранди и пр. С тяхното поставяне се цели разкрасяване на обзавеждането, независимо дали е външно или вътрешно. Резултатите почти винаги са отлични, стига стъклото да се поддържа през определен период от време. Когато за него се полагат необходимите грижи, обстановката в сградите се променя коренно, при това със сигурност в положителна насока. На терасите на много хотели, ресторанти и големи комплекси има монтирани стъклени парапети. Това цели придаване на стилност и елегантност и атрактивен вид на сградата. От стъкло се изработват цели жилищни или административни кооперации, което още по-категорично подчертава положителните свойства на стъклото.

Стъкленият парапет краси в еднаква степен не само хотелите и големите търговски центрове, където по традиция трябва да цари предразполагаща и хармонична обстановка. Той се вписва не по-малко успешно и в дома, като му придава изтънчен и елегантен вид. С поставянето на такъв парапет е възможно едновременно да се създаде дълготраен комфорт и уют и също така жилището да се освежи по най-добрия начин. Ето защо парапетите, наред с други продукти като щорите и дограмата, играят ключова роля за създаването на хармоничен и уютен дом за продължителен и дълъг период от време. За разлика от металите обаче стъклото е крехък и лесно чуплив материал. Много често това води до сериозни наранявания и порезни рани. Освен това при неблагоприятни климатични условия – например силна горещина или студ, парапети от стъкло могат да се напукат. Ето защо е необходимо нанасянето на специални поддържащи лакове и бои, които да държат стъклото в отлично състояние. При монтирането на такъв тип парапети специалистите често препоръчват и поддържащи препарати, които освен това могат да бъдат включени в цената на поставянето. С тяхна помощ рискът от счупвания и преждевременни увреждания намалява значително.

Функционалността и практичността на стъклото го правят добро решение за почти всеки дом независимо от специфичните различия във вътрешното обзавеждане. От стъкло могат да се изработят не само парапети, но така също и маси, столове и други предмети за дома. Много от сградите имат и стъклени фасади, което е още по-добър пример по отношение високото качество на този материал. Затова парапети от стъкло разкрасяват ефикасно балкони, веранди и външни и вътрешни стълби, придавайки на помещенията изчистен и завършен бляскав вид. Това в никакъв случай не се постига лесно. Стъклото може да бъде оцветено в различни тонове – по –светли или по-тъмни – в зависимост от различните вкусове. Преди всичко е важно изборът на цветова гама да е съобразен и с тоновете на останалата част от обзавеждането, тъй като рязкото разминаване води до създаване на дискомфортна обстановка. Това обаче се случва единствено при проявена несъобразителност и лошо обмисляне на детайлите, като последното винаги съпътства монтирането на парапети.


Най-четено
  • Парапети за тераса

    Изработката на парапети за тераса е свързана в еднаква степен с осигуряването на безопасност и деко...

  • Стълбищни парапети

    Монтирането на стълбищни парапети се прави преди всичко с една основна цел – осигуряването на повеч...

  • Ковано желязо парапети

    Ковано желязо парапети са изключително подходящи за всеки дом. Те могат да бъдат монтирани на разли...

Къде се намираме

Поради невъзможността да обработим всички телефонни запитвания компетеннтно, се налага да помолим нашите клиенти: Моля, използвайте контактната форма! Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо!