Парапети стълби

Парапети стълби

Монтирането на парапети стълби е актуално и много практично. Тези съоражения в най-голяма степен осигуряват максимално безопасното използване на стълбите. Такива има навсякъде – както в дома и входа, така също и в останалите различни по вид кооперации. Освен това парапетите се монтират и на балкона, където изпълняват декоративни функции и придават стилност и елегантност на обстановката. Има различни материали, от които се изработват парапетите. Това е ключов момент, тъй като от него зависи дали стълбите са достатъчно и надеждно защитени. Не на последно по важност място е избирането на правилните цветове, които да бъдат в тон с останалата част от интериора. Дървени, стъклени или метални – всеки един от тези варианти е повече или по-малко удачен. Всичко зависи от гледната точка и индивидуалните предпочитания и вкусове, които съвсем естествено винаги са различни. С парапет всеки дом изглежда по-комфортен и уютен и най-важното – рисковете от сериозни падания по стълбите се свеждат до минимум.

Грижата за парапети стълби е от съществено значение за тяхното пълноценно и безпроблемно функциониране. Поради тази причина при монтажа специалистите често препоръчват и специални поддържащи препарати, благодарение на които парапетите запазват в отлично състояние своя първоначален вид. Някои от тях – например иноксовите – никога не ръждясват. Те практически са вечни и не създават никакви проблеми, свързани с появата на ръжда или други увреждания. Това обаче не може да се каже за много от останалите модели. Дървените конструкции са лесно запалими и с течение на времето лаковото покритие започва да се лющи. Това налага специални грижи, защото в противен случай парапетът се уврежда трайно и е безполезен за всяко едно стълбище. Що се отнася до стъклените, те също са много актуални и предпочитани. От друга страна обаче те имат сходни черти с дървените, защото и стъклото е лесно чупливо и при по-силен студ или горещина се напуква. За сметка на това парапетите от стъкло създават уникални интериорни решения, а са подходящи и за външно обзавеждане. Могат да се видят на терасите на много хотели и ресторанти, където нуждата от хармония и уют е осезаема. Може да се изберат и метални парапети, защото със сигурност притежават качества като здравина и устойчивост.

Парапети стълби от метал за разлика от стъклените и дървените са значително по-дълготрайни и сигурни. Всички те имат висок процент на издържливост срещу лоши и непрекъснато променящи се климатични условия. Това гарантира допълнителна надеждност и сигурност, която предпазва дома от природните бедствия и стихии. Металите намират масово приложение в съвременното строителство и са подходящи не само за изработването на парапети. Не по-малко удачни са и метални стълби, врати и др, които благодарение на своята масивност и тегло защитават по ефикасен начин имуществото и частната собственост. Що се отнася специално за парапетите, тези съоражения имат решаващо значение за дълготрайния комфорт и уют. Наред с дограмата и щорите те придават изискан вид на помещенията и говорят за добър вкус и стил. Ето защо те се монтират и във всички обществени и административни сгради, където едновременно с осигуряването на безопасно ползване по стълбите изпълняват и декоративни функции.


Най-четено
  • Парапети за тераса

    Изработката на парапети за тераса е свързана в еднаква степен с осигуряването на безопасност и деко...

  • Стълбищни парапети

    Монтирането на стълбищни парапети се прави преди всичко с една основна цел – осигуряването на повеч...

  • Ковано желязо парапети

    Ковано желязо парапети са изключително подходящи за всеки дом. Те могат да бъдат монтирани на разли...

Къде се намираме

Поради невъзможността да обработим всички телефонни запитвания компетеннтно, се налага да помолим нашите клиенти: Моля, използвайте контактната форма! Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо!