Стъклени парапети с алуминиев носач


Поддръжката на парапетите е много важен детайл, който спомага за тяхното пълноценно функциониране за възможно най-дълъг период от време. При монтажа специалистите често предлагат различни лакове и бои, които трябва да бъдат нанасяни през определен етап от време. Поръчай онлайн сега!
Стъклени парапети с алуминиев носач са удачно решение за всеки дом. Такива носачи впрочем има не само на парапетите от стъкло, но така също и при много от останалите видове. Популярни са левите носачи с плоска основа, който е сигурен и стилен държач за обтегача без заварка с помощта на крепеж М6. Както подсказва името му, той се монтира в левия край на парапета. Освен ляв има и десен носач, който е на същия принцип и се монтира в долния край. Също така има и носачи, които се използват за крайни колонки на парапет с хоризонтален пълнеж.

Парапет за тераса

Монтирането на парапет за тераса е опция, която дава редица ценни предимства. Преди всичко функциите на парапетите се състоят в това да осигуряват възможно по-голяма безопасност и сигурност за околните. Освен на стълбите, е възможно да се постави такъв и на терасата. По този начин престоя там ще е значително по-безопасен най-вече за малки деца. Ето защо ако той е допълнително украсен с декоративни елементи или инкрустации, е препоръчително те да не бъдат на голямо разстояние едни от други. В противен случай има вероятност децата да се проврат в дупките, а това може да доведе до падания. Освен декоративни функции на балкона, парапетът може да изпълнява ролята и на прикритие от любопитни хорски погледи. Много хора не искат да бъдат наблюдавани докато излизат на балкона да пият кафе или пък да поиграят карти с приятели. Ето защо те монтират парапет, който служи като естествено прикритие и не дава голяма видимост от улицата или от съседните блокове.
Балконските парапети са не по-малко значими от онези, които са монтирани на стълбищата. Разликата е в това, че на терасата той изпълнява предимно декоративни функции, докато стълбищните служат за опора при изкачване и слизане. Много от хората са трудно подвижни и следователно разчитат на парапета. С негова помощ те успяват да ползват стълбите по-лесно и безпроблемно. Неслучайно в големите административни сгради, където по всяко време на деня влизат и излизат много хора, задължително има монтирани парапети. Когато се прави поръчка на парапет за тераса, е много важно да се уточни за какъв балкон точно е предназначен – на апартамент, вила или къща. От значение е и материалът, от който е изработен, а така също и неговите цветове. За всичко това може да се потърсят услугите на специалисти или пък да се заложи на изцяло индивидуална преценка. Терасите също като спалнята и хола са важни помещения в жилището. Там могат да се отглеждат цветя и други декоративни растения. Ако пък времето е слънчево, няма нищо по-приятно от това на балкона да се пие кафе или просто да се релаксира. Поставеният там парапет пък е идеалното място за саксии с цветя.
Поддръжката на парапетите е много важен детайл, който спомага за тяхното пълноценно функциониране за възможно най-дълъг период от време. При монтажа специалистите често предлагат различни лакове и бои, които трябва да бъдат нанасяни през определен етап от време. Възможно е и в резултат на лоши и рязко променящи се атмосферни условия парапетът да се увреди – например да се разклаща при по-силен вятър, което е сигурен признак за нестабилност. В такава ситуация е задължително проблемът да бъде отстранен възможно най-бързо преди да са станали сериозни инциденти. Парапет за тераса е чудесно решение за допълнително освежаване на интериора, особено ако при изработката му са вложени различни стилистични и геометрични елементи. Те обаче често създават трудности при почистването на прахта и мръсотията. Те засядат между елементите, което прави по-трудно избърсването с кърпа. Безспорно обаче всеки балкон се променя в добра насока при наличието на красив и стилен парапет, който създава усещане за елегантност и финес.

Най-четено
  • Парапети за тераса

    Изработката на парапети за тераса е свързана в еднаква степен с осигуряването на безопасност и деко...

  • Стълбищни парапети

    Монтирането на стълбищни парапети се прави преди всичко с една основна цел – осигуряването на повеч...

  • Ковано желязо парапети

    Ковано желязо парапети са изключително подходящи за всеки дом. Те могат да бъдат монтирани на разли...

Къде се намираме

Поради невъзможността да обработим всички телефонни запитвания компетеннтно, се налага да помолим нашите клиенти: Моля, използвайте контактната форма! Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо!