Стъклени парапети с конзоли


Стъклото се характеризира с крехкост и неповторим блясък и поради тази причина то присъства във фасадите и парапетите на огромен брой търговски центрове, козметични салони и различни административни сгради. Този материал намира все по-широко приложение в съвременното строителство най-вече поради неповторимото усещане за стилност и лукс, което създава. Поръчай онлайн сега!

Много популярни са стъклените самоносещи парапети, които имат алуминиева или иноксова ръкохватка. Тя се поставя странично на конзоли с болтове през отвори в стъклото. Съществува и друга възможност – залепяне с фото полимерно лепило. По отношение на монтажа, той може да бъде както стандартен, така също и страничен. Изпълняват се от прозрачно обикновено стъкло, черно стъкло от типа „черна перла” и още много други. Възможна е декорация на стъклата чрез песако-струйно матиране на орнаменти върху отделните части на парапета. Стъклени парапети с конзоли са характерни със своята практичност и функционалност и поради тази причина се монтират в много сгради.

Стъклен парапет

Много често в къщите и апартаментите се монтира стъклен парапет, който оказва положителна роля за създаването на повече комфорт и уют. Стъклото се характеризира с крехкост и неповторим блясък и поради тази причина то присъства във фасадите и парапетите на огромен брой търговски центрове, козметични салони и различни административни сгради. Този материал намира все по-широко приложение в съвременното строителство най-вече поради неповторимото усещане за стилност и лукс, което създава. Необходимо е да се внимава по отношение на поддръжката, защото лесно се чупи и в резултат на това може да предизвика сериозни наранявания и порезни рани и контузии. Като се изключи обаче този незначителен недостатък, парапетите от стъкло са чудесно функционално решение за балкони, вътрешни или външни стълби. В голям брой вили и къщи тези парапети са неделима част от интериора или екстериора, където оказват положително въздействие върху градините и дворовете. Това още повече подчертава масовата употреба на стъклото, която дава очакваните и добри резултати по отношение на стилност, естетика и хармоничност.
В цветово отношение изборът е богат и разнообразен – възможни са както по-тъмни, така също и по-светли тонове. Като цяло винаги има възможности за нестандартни и необичайни решения, които често пъти стоят в основата на атрактивни и уникални по характер дизайнерски решения. Парапети от стъкло са често срещани и в обществените сгради, които имат за цел да привличат хора и въобще да създават обстановка на блясък, чистота и екстравагантност. Поддръжката се осъществява посредством подходящи лакове и бои, които го държат в изправност и му осигуряват ефикасна защита от силното слънце и студа. Добре известно е, че при прекалено високи или прекалено ниски, стъклото може да се напука. Това често е свързано освен с наранявания с порезен характер, така също и с принудителна промяна на целия интериор. Стъклените сгради изглеждат достатъчно величествено и се забелязват от далечно разстояние. Това важи в не по-малка степен и за стъклени парапети, които са свежи, практични и многофункционални. Съчетавайки в себе си изчистеност и усещане за блясък, те са несъмнено удачен вариант за промяна на домашната обстановка. Показателно за широкото приложение на стъклото е и факта, че се използва за изграждането на фасади и цели сгради.
Моделите също са много и най-различни, което задоволява и най-изтънчените и изискани вкусове. Парапети от стъкло са често монтирани в големи хотели и хижи, където е важно да се създаде уютна и предразполагаща обстановка за посетителите. Стъклото е отлично решение при такава ситуация, защото винаги излъчва блясък и неповторима чистота. Също така парапетите могат да бъдат украсени с неонови светлини, което е още едно възможно решение по отношение на декоративните функции, които често изпълняват. Прилагането на иновативните технологии и търсенето на атрактивни дизайни се дължи основно на въображението и креативността, проявена от проектантите. Парапетите са важен елемент от интериора на всички сгради и до голяма степен демонстрират нейните качества – дали е построена на необходимото професионално ниво и също така дали съораженията в нея са надеждни и сигурни. Стъклото може да бъде усилено с цел евентуално предпазване от счупвания, които да доведат до наранявания на тези, които ползват парапетите.


Най-четено
  • Парапети за тераса

    Изработката на парапети за тераса е свързана в еднаква степен с осигуряването на безопасност и деко...

  • Стълбищни парапети

    Монтирането на стълбищни парапети се прави преди всичко с една основна цел – осигуряването на повеч...

  • Ковано желязо парапети

    Ковано желязо парапети са изключително подходящи за всеки дом. Те могат да бъдат монтирани на разли...

Къде се намираме

Поради невъзможността да обработим всички телефонни запитвания компетеннтно, се налага да помолим нашите клиенти: Моля, използвайте контактната форма! Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо!