Стъклени парапети с подов фланец


Монтирането на подходящ парапет допринася много за разкрасяване на интериора, като същевременно осигурява необходимата доза безопасност от падане и нараняване. При монтирането на парапет в дома много често освен повече безопасност се търси и допълнително освежаване на обстановката. Поръчай онлайн сега!
Монтирането на парапети в наши дни е неделима част от ежедневието. Измежду всички модели много популярни са стъклени парапети с подов фланец. Като цяло фланецът изпълнява предимно декоративни функции. Той служи за скриване на контакта между колонката и подовия анкер. Това става при различен от 90 градуса ъгъл чрез рязане. Стъклените парапети по принцип се монтират по-често именно с цел изпълнението на декоративни функции, които да освежат качествено интериора или екстериора на дома. Поради тази причина когато към тях се прибави и фланец, резултатите в това отношение несъмнено са положителни и трайни.

Парапети за балкони

Всяка стая от жилището трябва да изглежда добре и да създава усещането за уют, комфорт и хармония. Балконите не правят изключение от това правило и поради тази причина за тях са необходими съответните грижи и поръчка. Терасата често пъти е мястото в апартамента, което предлага отдих и разтоварване. Монтирането на подходящ парапет допринася много за разкрасяване на интериора, като същевременно осигурява необходимата доза безопасност от падане и нараняване. При монтирането на парапет в дома много често освен повече безопасност се търси и допълнително освежаване на обстановката. Парапети за балкони в повечето случаи изпълняват декоративни функции, като могат да бъдат изработени от различни по вид материали. Удачен избор са дървото и желязото, защото всеки един от тях има предимства, които го правят неделима част от пълноценното освежаване. По отношение на издържливостта обаче металите превъзхождат многократно дървените конструкции и освен това имат доста по-дълъг живот на експлоатация. Устойчивостта срещу резки атмосферни условия също е показател, по който превъзхождат дървения материал.
Дървото обаче е един от материалите, които поради екологичната си чистота и богата цветова гама създават неповторимо усещане за дълготраен комфорт. Мирисът на сантал в помещенията или на някакъв друг екстракт винаги действа предразполагащо и се отразява благоприятно върху различните интериори и екстериори. Дървените парапети за балкони могат да се видят на много места, най-вече в големите къщи и вили. Те могат да бъдат украсени с допълнителни елементи и мотиви, които още повече да подчертаят техните декоративни функции. Препоръчително е орнаментите и инкрустациите да не се поставят на прекалено голямо разстояние едни от други. Това се прави с цел предпазването на малките деца, които се провират в дупките и по този начин нараства риска сериозно да се наранят. Освен това колкото по-богато е украсен един парапет, независимо от какъв материал е направен, това затруднява неговата качествена поддръжка и почистване. В редица случаи между орнаментите е невъзможно да се проникне с парцал, който е необходим за отстраняването на полепналите между тях количества прах. На парапетите могат да се подредят и саксии с цветя и най-различни декоративни растения, които да освежат допълнително балкона и да го направят приятно място за почивка.
Също така парапети за балкони се монтират с цел да прикриват терасата от любопитните хорски погледи. Ако монтажът цели действително това, е добре да се направи предварителна преценка и да се избере възможно най-правилното и подходящо място за монтажа. Цветовете на парапета пък могат да бъдат променяни според индивидуалните вкусове и желания. Често пъти при поставяне на парапет специалистите предлагат различни бои и лакове, които да се използват при желание от страна на тези, които търсят разнообразие в цветово отношение. Балконът се превръща в едно от най-добре поддържаните помещения, ако се постави подходящ и съчетан с останалата част от обстановката парапет. Освен там, такъв може да се сложи и на вътрешните и външни стълби, като функциите му отново да са предимно декоративни. Това обаче е сфера, с която се занимават специалистите. Те влагат различни атрактивни идеи, които имат за цел да създадат уникален по своя характер интериор.

Най-четено
  • Парапети за тераса

    Изработката на парапети за тераса е свързана в еднаква степен с осигуряването на безопасност и деко...

  • Стълбищни парапети

    Монтирането на стълбищни парапети се прави преди всичко с една основна цел – осигуряването на повеч...

  • Ковано желязо парапети

    Ковано желязо парапети са изключително подходящи за всеки дом. Те могат да бъдат монтирани на разли...

Къде се намираме

Поради невъзможността да обработим всички телефонни запитвания компетеннтно, се налага да помолим нашите клиенти: Моля, използвайте контактната форма! Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо!