Стъклени парапети


Стъклени парапети с конзоли
Много популярни са стъклените самоносещи парапети, които имат алуминиева или иноксова ръкохватка. Т...
Парапети от стъкло
Парапети от стъкло са актуално решение за различните интериори и екстериори. Това се дължи най-вече...
Макар в повечето случаи да се извършва монтаж на парапети с цел осигуряването на максимално безопасно ползване на стълбите, понякога те изпълняват и функции от чисто декоративен характер. Стъклото е един наистина удачен избор, който дава положителни и добри резултати. Поръчай онлайн сега!

Стъклени парапети винаги са удачно решение за стълбите и балкона на жилището. Този материал като никой друг излъчва усещане за неповторим блясък и чистота, което пък има важно значение за цялостния вид на дома или пък на жилищните, административни и бизнес сгради. В съвременното строителство постоянно се въвеждат и усъвършенстват иновативни похвати и технологии. Това има за цел да подобри изключително качеството и вида на изгражданите обекти. Ето защо парапетите за стълбите също трябва да бъдат достатъчно внушителни на вид. В редица сгради като големите търговски центрове, козметични салони и изложбени зали стъклото има много важна роля във всяко отношение. Поради това, че излъчва блясък и естетичност, предметите от този материал винаги са удачно решение и носят единствено ползи по отношение на вътрешното или външното обзавеждане. Парапети от стъкло могат да се видят не само на стълбищата в сградите, но така също и в ресторанти, градини и много други.

Стъклото е материал, който в действителност излъчва стилност, елегантност и естетика. За да бъде винаги така обаче, той се нуждае от навременни грижи и поддръжка, които да го запазят максимално дълго време в отлично състояние. Добре известен факт е, че стъклото се напуква както от прекалено силна слънчева светлина, така също и от рязко спадане на температурите. Всичко това води често до сериозни последици, както и до наранявания и причиняването на порезни рани. При почистването на стъклени предмети и обекти винаги има риск от счупване, защото стъклото е крехък материал. Парапетите от него също не правят изключение, ето защо при монтирането им е необходимо да се вземат превантивни мерки за тяхната качествена поддръжка. Специалистите, които извършват монтажа, редовно препоръчват и подходящи почистващи препарати и средства, с които стъклото да се поддържа през определен период от време. Като се изключат лесната чупливост на стъклото и специфичната поддръжка, която обаче не е толкова трудна, този материал притежава всички необходими качества да преобрази по неповторим начин целия интериор или екстериор на сградите и да ги зареди с позитивно излъчване и блясък. Поради тази причина стъклени парапети винаги са били и ще бъдат удачно и правилно решение.

Макар в повечето случаи да се извършва монтаж на парапети с цел осигуряването на максимално безопасно ползване на стълбите, понякога те изпълняват и функции от чисто декоративен характер. Стъклото е един наистина удачен избор, който дава положителни и добри резултати. Цените на стъклени парапети са различни, защото производителите ги определят на базата на различни по характер фактори. От съществено значение е цвета на стъклото, който може да бъде по-ярък или съответно по-тъмен в зависимост от индивидуалните вкусове и предпочитания. Не на последно по значимост място е обстоятелството къде е локализирана избраната за монтажа фирма. Ако тя се намира в друг град, в цената се включват и парите за превоза. Фирмите разполагат със собствени бусове или автомобили, с които се придвижват работещите там специалисти. Горивото също се заплаща от поръчителите на парапета и по този начин крайната му цена е по-висока от предвиденото.


Най-четено
  • Парапети за тераса

    Изработката на парапети за тераса е свързана в еднаква степен с осигуряването на безопасност и деко...

  • Стълбищни парапети

    Монтирането на стълбищни парапети се прави преди всичко с една основна цел – осигуряването на повеч...

  • Ковано желязо парапети

    Ковано желязо парапети са изключително подходящи за всеки дом. Те могат да бъдат монтирани на разли...

Къде се намираме

Поради невъзможността да обработим всички телефонни запитвания компетеннтно, се налага да помолим нашите клиенти: Моля, използвайте контактната форма! Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо!